Mozzarella uunilohi
Lohi on terveellinen ruoka. Se on helppo tehdä. Lohta syödään juhlapäivänä!
Ainekset mozzarella uuniloheen
AINESOSAT
700 g lohifileetä
2 rkl öljyä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
125 g mozzarellajuustoa
Valmis mozzarella uunilohi
OHJEET
1. Nosta kala leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
2. Sekoita öljyyn balsamico ja sivele seos lohifileen pintaan. Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla.
3. Leikkaa loheen 2-3 sentin välein viiltoja lähes nahkaan asti.
4. Viipaloi juusto ja asettele viipaleet viiltoihin.
5. Lisää suola ja mustapippurirouhe.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes lohi on kypsää.
VÄLINEET
Uunivuoka
Leivinpaperi
pieni astia ja pullasuti(sivellin)
Terävä veitsi
Herkullista! Mutta varo ruotoja!
Kuva: Marttaliitto