Mozzarella uunilohi
Lohi on terveellinen ruoka. Se on helppo tehdä. Lohta syödään juhlapäivänä!
![Ainekset mozzarella uuniloheen](https://6a3e1bb5e2.cbaul-cdnwnd.com/51a35cab1c875a423e69e3f0c6a5cb47/200000058-85569864f2/Aineksetlohi.jpg?ph=6a3e1bb5e2)
Ainekset mozzarella uuniloheen
AINESOSAT
700 g lohifileetä
2 rkl öljyä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
125 g mozzarellajuustoa
Valmis mozzarella uunilohi
OHJEET
1. Nosta kala leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
2. Sekoita öljyyn balsamico ja sivele seos lohifileen pintaan. Mausta pinta suolalla ja mustapippurilla.
3. Leikkaa loheen 2-3 sentin välein viiltoja lähes nahkaan asti.
4. Viipaloi juusto ja asettele viipaleet viiltoihin.
5. Lisää suola ja mustapippurirouhe.
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kunnes lohi on kypsää.
VÄLINEET
Uunivuoka
Leivinpaperi
pieni astia ja pullasuti(sivellin)
Terävä veitsi
![](https://6a3e1bb5e2.cbaul-cdnwnd.com/51a35cab1c875a423e69e3f0c6a5cb47/200000103-c2529c3522/k5k88p.jpg?ph=6a3e1bb5e2)
Herkullista! Mutta varo ruotoja!
Kuva: Marttaliitto