Uunikasvikset

Herkullista!

AINESOSAT

juureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, maa-artisokkaa, mustajuurta...erilaisia sipuleita)

muita kasviksia, (esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa, kukkakaalia...)

reilusti öljyä

suolaa

mustapippuria

hunajaa

tuoreita tai kuivattuja yrttejä

OHJEET

1. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Juurekset kannattaa jättää pienemmiksitai laittaa ne ensin uuniin hetkeksi yksinään, koska ne vaativat pidemmän kypsymisajan.

2. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi.

3. Lisää joukkoon öljy ja mausteet.

4. Paahda kasviksia 225-250 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kasvisten koosta riippuen.

5. Sekoita välillä, maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.

VÄLINEET

  • Kuorimaveitsi
  • Veitsi
  • Leikkuulauta
  • Uunipelti
  • Leivinpaperi

Tulosta resepti