Uunikasvikset
Herkullista!
AINESOSAT
juureksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, maa-artisokkaa, mustajuurta...erilaisia sipuleita)
muita kasviksia, (esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa, kukkakaalia...)
reilusti öljyä
suolaa
mustapippuria
hunajaa
tuoreita tai kuivattuja yrttejä
OHJEET
1. Pese, kuori ja pilko kasvikset. Juurekset kannattaa jättää pienemmiksitai laittaa ne ensin uuniin hetkeksi yksinään, koska ne vaativat pidemmän kypsymisajan.
2. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi.
3. Lisää joukkoon öljy ja mausteet.
4. Paahda kasviksia 225-250 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kasvisten koosta riippuen.
5. Sekoita välillä, maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
VÄLINEET
- Kuorimaveitsi
- Veitsi
- Leikkuulauta
- Uunipelti
- Leivinpaperi