Kauraleipäset
Ruokaisat ja mehevät kauraleipäset maistuvat parhaalta tuoreeltaan. Kokeile leipäsiä yhdessä basilikalevitteen tai porkkana-papulevitteen kanssa. Kauraleipäset täydentävät loistavasti myös vaikkapa broileri-pastasalaattia.
AINESOSAT
3 ½ dl kaurahiutaleita
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
½ dl rypsiöljyä
2 ½ dl piimää
![](https://6a3e1bb5e2.cbaul-cdnwnd.com/51a35cab1c875a423e69e3f0c6a5cb47/200000071-6b8fe6c890/kauraleip%C3%A4setuusi.jpg?ph=6a3e1bb5e2)
OHJEET
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää öljy ja piimä.
3. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja jaa leivinpaperille pellille nokareina.
4. Taputtele nokareet jauhotetuin käsin leipäsiksi ja paista 225-asteisessa uunissa 15 - 20 min.
Kuvat: Marttaliitto