Broileri-pastasalaatti

Tämä salaatti on helppo ottaa mukaan - take away!

AINEKSET

noin 8 annosta

  • n. 300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 sitruuna
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 400 g täysjyväpastaa (+ vettä keittämiseen)
  • 2 paprikaa
  • 500 g (kirsikka)tomaatteja
  • ½ kurkku
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 dl hillosipuleita
  • 1 dl ruohosipulisilppua
  • 1 ruukku rucolaa

Kastike

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 2 tl currya
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa

VALMISTUS

1. Leikkaa broilerisuikaleet saksilla kahteen tai kolmeen osaan.

2. Purista sitruunasta mehu ja laita broilerisuikaleet marinoitumaan mehuun hetkeksi. Mausta pippurilla.

3. Keitä pasta ohjeen mukaan suolattomassa vedessä.

4. Sekoita kastikeaineet salaattikulhon pohjalla, lisää keitetty kuuma pasta ja sekoita kastikkeen kanssa.

5. Ruskista broilerisuikaleet rypsiöljyssä paistinpannussa. Lisää kypsä liha pastan joukkoon.

6. Kun pasta-lihaseos on jäähtynyt haaleaksi, lisää loput ainekset pilkottuina. Koristele rucolalla.

7. Tarjoa kylmänä.

VÄLINEET

  • Kulho
  • Kattila
  • Paistinpannu ja paistinlasta
  • Veitsi ja leikkuulauta
  • Salaattikulho

Pakkaa eväät töihin tai kouluun!

Broileri-pastasalaatti + kauraleipäset = nam!

Tulosta resepti