Lihapyörykät

Suomalaisten suosikkiruoka! Lihapullia voi ostaa valmiina kaupasta. Itsetehtyjen lihapyöryköiden maku on kuitenkin paras!

Video: Yhteishyvä

Kuva: Marttaliitto

AINESOSAT

  • 400 g jauhelihaa (nauta, sika tai broileri)
  • 1 muna
  • 1 sipuli
  • 2 dl vettä tai lihalientä
  • 1 dl korppujauhoa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl basilikaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl valkopippuria
  • 1 ½ tl suolaa
  • (1-3 valkosipulinkynttä)

Lisäksi

  • keitettyjä perunoita tai perunamuusia

OHJEET

1. Laita neste isoon kulhoon ja lisää korppujauhot. Anna korppujauhojen turvota nesteessä 5 - 10 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli (ja valkosipulit).

3. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, muna, mausteet ja jauheliha.

4. Sekoita tasaiseksi seokseksi.

5. Jaa murekeseos kahteen osaan ja muodosta niistä tangot. Jaa kumpikin tanko noin 10 - 12 osaan ja pyörittele pyöryköiksi.

6. Kypsennä pyörykät 225-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia

VÄLINEET

  • Kulho
  • Veitsi ja leikkuulauta
  • Uunipelti

Kuva: Marttaliitto

Kuva: Pixabay

Lihapullat ja spaghetti on myös herkullinen yhdistelmä!

Lihapyörykät + perunasose = nam!

Tulosta resepti