Lihapyörykät
Suomalaisten suosikkiruoka! Lihapullia voi ostaa valmiina kaupasta. Itsetehtyjen lihapyöryköiden maku on kuitenkin paras!
Video: Yhteishyvä
Kuva: Marttaliitto
AINESOSAT
- 400 g jauhelihaa (nauta, sika tai broileri)
- 1 muna
- 1 sipuli
- 2 dl vettä tai lihalientä
- 1 dl korppujauhoa
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- ¼ tl mustapippuria
- ¼ tl valkopippuria
- 1 ½ tl suolaa
- (1-3 valkosipulinkynttä)
Lisäksi
- keitettyjä perunoita tai perunamuusia
OHJEET
1. Laita neste isoon kulhoon ja lisää korppujauhot. Anna korppujauhojen turvota nesteessä 5 - 10 minuuttia.
2. Kuori ja hienonna sipuli (ja valkosipulit).
3. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, muna, mausteet ja jauheliha.
4. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
5. Jaa murekeseos kahteen osaan ja muodosta niistä tangot. Jaa kumpikin tanko noin 10 - 12 osaan ja pyörittele pyöryköiksi.
6. Kypsennä pyörykät 225-asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia
VÄLINEET
- Kulho
- Veitsi ja leikkuulauta
- Uunipelti
Kuva: Marttaliitto
Kuva: Pixabay
Lihapullat ja spaghetti on myös herkullinen yhdistelmä!