Broileri-pastasalaatti
Tämä salaatti on helppo ottaa mukaan - take away!
AINEKSET
noin 8 annosta
- n. 300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 sitruuna
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 400 g täysjyväpastaa (+ vettä keittämiseen)
- 2 paprikaa
- 500 g (kirsikka)tomaatteja
- ½ kurkku
- 5 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 dl hillosipuleita
- 1 dl ruohosipulisilppua
- 1 ruukku rucolaa
Kastike
- 1 dl rypsiöljyä
- 2 rkl viinietikkaa
- 1 rkl fariinisokeria
- 2 tl currya
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
VALMISTUS
1. Leikkaa broilerisuikaleet saksilla kahteen tai kolmeen osaan.
2. Purista sitruunasta mehu ja laita broilerisuikaleet marinoitumaan mehuun hetkeksi. Mausta pippurilla.
3. Keitä pasta ohjeen mukaan suolattomassa vedessä.
4. Sekoita kastikeaineet salaattikulhon pohjalla, lisää keitetty kuuma pasta ja sekoita kastikkeen kanssa.
5. Ruskista broilerisuikaleet rypsiöljyssä paistinpannussa. Lisää kypsä liha pastan joukkoon.
6. Kun pasta-lihaseos on jäähtynyt haaleaksi, lisää loput ainekset pilkottuina. Koristele rucolalla.
7. Tarjoa kylmänä.
VÄLINEET
- Kulho
- Kattila
- Paistinpannu ja paistinlasta
- Veitsi ja leikkuulauta
- Salaattikulho
Pakkaa eväät töihin tai kouluun!