Basilikalevite ja porkkana-papulevite
Jotain muuta kuin voita leivän päälle!
Kuva: Marttaliitto
AINESOSAT
Basilikalevite
- ripaus mustapippuria
- ½ tuoretta basilikaa
- 50 g tuorejuustoa
- 200 g raejuustoa
- Basilikalevite
Porkkana-papulevite
- ¼ tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
- ¼ tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 prk (400/250 g) esikeitettyjä valkoisia papuja
- 1 iso (120 g) porkkana
OHJEET
Basilikalevite
1. Hienonna ainekset tahnaksi esim. sauvasekoittimella.
2. Mausta mustapippurilla.
Porkkana-papulevite
1. Pese porkkana ja keitä kuorineen. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele porkkana.
2. Huuhtele ja valuta pavut.
3. Sekoita tahnaksi sauvasekoittimella.
VÄLINEET
Sauvasekoitin Kuva: Papunet
Kuva: Pixabay