Omenapaistos ja kanelikerma

Tämä on herkullinen jälkiruoka! Tätä jälkiruoka maistuu hyvältä erityisesti syksyllä. 

Kuva: Marttaliitto

    AINESOSAT

    8-10 annosta

Omenapaistos:

8 isoa omenaa

2 rkl kanelia

2 dl sokeria

300 g voita

4 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½-1 dl siirappia

Kanelikerma:

3 dl kermaa

3 rkl sokeria

1 tl kanelia

OHJEET

1. Kuori omenat.

2. Lohko neljään osaan, poista siemenkodat ja viipaloi lohkot ohuemmiksi viipaleiksi.

3. Sekoita omenoihin kaneli sekä ½ dl sokeria.

4. Sekoita toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja loppu sokeri.

5. Voitele lasagnevuoan kokoinen uunivuoka.

6. Levitä puolet taikinasta voidellun uunivuoan pohjalle.

7. Lisää omenalohkot päälle.

8. Ripottele loput taikinasta nokareina omenoiden pinnalle.

9. Valuta siirappi päälle.

10. Kypsennä 175 asteessa n. 40 minuuttia.

11. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja kanelilla.

Kuvat: Papunet

Tulosta resepti