Chili con carne

Tämä on hyvä arkiruoka. Siinä on lihaa ja papuja. Nopea ja helppo tehdä!

Kuva: Marttaliitto

AINESOSAT

  • 1 iso sipuli
  • 1-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 250 g jauhettua naudanlihaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • ½ tl jeeraa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ - 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • ½ tl suolaa
  • (2 rkl tomaattisosetta)
  • ½ - 1 tlk punaisia kidneypapuja liemineen
  • 1 tl oreganoa

lisänä:

  • keitettyä riisiä tai tortilloja

OHJEET

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipuleja hiukan.

3. Lisää jauheliha ja sekoita, kunnes se saa vähän väriä.

4. Kaada seos kattilaan ja lisää chili, jeera, laakerinlehti, tomaattimurska, liemikuutio, suola (ja tomaattisose).

5. Keitä ruokaa miedolla lämmöllä puolisen tuntia, lisää tarvittaessa vettä.

6. Lisää pavut ja oregano ja jatka keittämistä vielä 10-15 minuuttia.

7. Jos haluat ruokaan enemmän tulisuutta, lisää varovasti cayennepippuria tai chilikastiketta

VÄLINEET

  • Veitsi ja leikkuulauta
  • Paistinpannu ja paistinlasta
  • Kattila ja kauha

Kuvat: Papunet

Chili con carne + yrtinystävän kastike = nam!

Tulosta resepti